Gå til hovedindhold

Hjælp til selvhjælp

Her på siden finder du forskellige videoer lavet af personalet i Udviklings- og læringscenter. Materialet er til fri afbenyttelse hjemme hos dig selv. Du kan se nærmere beskrivelse af videoer under de forskellige overskrifter.

Nedenfor finder du 5 videoer, der giver et kort og simpelt overblik over nogle af de mest almindelige diagnoser, man støder på i psykiatrien. Videoerne har til formål at give dig et billede af, hvordan de kan komme til udtryk. Derudover belyses det, hvad man som pårørende kan gøre for at støtte og hjælpe.

Du kan lære at være venlig overfor dig selv, og dette kan du gøre med ”Compassion”.
Nedenfor finder du en video med en guidet åndedrætsøvelse.

I nedenstående 3 videoer finder du information omkring autisme, anderledes sensorisk oplevelse, samt metoder til energiforvaltning.

Her finder du introduktion til læringsforløbet ”Når kroppen husker” samt en guidet kropsfokuseringsøvelse, som du kan bruge derhjemme.

I følgende video bliver du introduceret til et redskab, som kan bruges til at arbejde med angsten. Nederst under videoen ser du de 3 eksponeringsskemaer, som bliver omtalt i introduktionen.

Her finder du introduktion til metakognitiv terapi, hjemmeøvelse i detached mindfulness og en lydfil, som du kan bruge derhjemme eller på farten.